jeanette van rookhuizen
Jeanette home watermerk groot op witte cirkel
Inspirerend Publiek Leiderschap is een mindset én een skillset die jou en je team vleugels geeft.

Inspirerend Publiek Leiderschap – Voor wie?

Ben jij iemand die graag écht van meerwaarde is voor de samenleving? Zet jij graag je kennis, talenten, tijd en energie in voor iets wat er wezenlijk toe doet? Wil jij het verschil maken in de gemeenschap waar je werkt omdat je wéét dat je daarmee een grotere beweging in gang zet? Ben je bereid om risico’s te nemen door nieuwe dingen uit te proberen en buiten de gebaande paden te gaan? Ben jij eraan toe om je leiderschap te pakken en optimaal te ontwikkelen? Wil je zelf vanuit inspiratie werken en anderen inspireren? Dan is deze training precies wat je zoekt!

Jeanette home watermerk groot op witte cirkel

Het is hoog tijd voor een nieuwe norm in Publiek Leiderschap.

Het programma

De training bestaat uit 5 modules van elk twee achtereenvolgende dagen. De totale doorlooptijd ligt rond de 8 maanden. 

Waar sta jij voor en waar ga je voor? Wat is je hoogste doel? Je krijgt zicht op de beste versie van jezelf en maakt een persoonlijk ontwikkelplan. Want persoonlijk leiderschap gaat altijd vóór leidinggeven. Gedurende het hele traject werk je aan de hand van dit persoonlijke ontwikkelplan.

Je formuleert zowel je persoonlijke hoogste doel als een inspirerende visie op je organisatie, afdeling of team. En met hoogste doel bedoel ik hier niet: de basis op orde. Of: werken binnen de regels. (mocht je nog even denken dat dat voldoende is). Ik daag je uit om écht groots te denken. Om direct te ervaren wat dat met jezelf doet en hoe dat inspirerend is voor anderen.

Waar sta jij voor en waar ga je voor? Wat is je hoogste doel? Je krijgt zicht op de beste versie van jezelf en maakt een persoonlijk ontwikkelplan. Want persoonlijk leiderschap gaat altijd vóór leidinggeven. Gedurende het hele traject werk je aan de hand van dit persoonlijke ontwikkelplan.

Hoe je het ook went of keert, je bent niet alleen. Je hebt altijd te maken met je teamleden, collega’s, leidinggevenden, bestuurders en natuurlijk klanten. Je leert hoe je al die verschillende mensen op een respectvolle en constructieve manier meeneemt in je visie. Hier komen zaken als Groepsdynamica, beïnvloedingsstijlen en leiderschapsstijlen aan bod.

Je context is complex. Dat valt niet te ontkennen. Al die verschillende  belangen en invalshoeken. In deze module gaan we aan de slag met alles wat je van je koers zou kunnen afbrengen en natuurlijk vooral: hoe daarmee om te gaan. 

Klaar voor?

jeanette van rookhuizen

Reviews

Dankzij de training heb ik mijn leiderschapskwaliteiten echt kunnen ontwikkelen. Dat heeft niet alleen mijn capaciteiten, maar ook mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.

Marlies der Weduwe, teammanager HLT

Jeanette heeft mij geholpen bij het doorontwikkelen van mijn leiderschap. Ze is open en eerlijk. De training was zeer waardevol en leerzaam. Jammer dat het voorbij is.

Kees Putters, teamleider Molenwaard

Publiek Leiderschap zou altijd moeten resulteren in een betere en mooiere samenleving.

Veelgestelde vragen

Ik geef alvast antwoord op vragen die mogelijk in je opkomen.

De training bestaat uit 5 blokken van elk 2 dagen. De trainingsdagen zijn altijd van 10 tot 17 uur en vinden plaats in Gouda. Tussen de blokken door ben je bezig met de stof. Je vertaalt alle informatie naar je eigen werkpraktijk en je maakt een aantal opdrachten. Na elk blok heb je twee 1 op 1 sessies van een uur. Hier ben je ongeveer een dagdeel per week mee bezig. Blokkeer die tijd vast in je agenda.

Tja, wat zal ik zeggen. Als je kiest voor deze training dan vraagt dat om te beginnen zelfleiderschap. Om te zorgen dat je er hoe dan ook bij bent. Dit is niet een training waarin je een blok wilt missen. Mocht het nou écht niet anders kunnen, dan praat ik je 1 op 1 bij over de behandelde stof. Maar ideaal is het niet. (ben maar liever duidelijk voordat je eraan begint.)

Als je alle fouten wilt vermijden die ik zelf in mijn carrière als leidinggevende heb gemaakt, dan is dit bij uitstek een training om te volgen vóórdat je een leidinggevende functie hebt! Je bent super goed voorbereid, je weet wat je belangrijk vindt als het gaat om leidinggeven en je team meenemen. In de training werk je aan opdrachten voor het team waarvan je nu onderdeel uitmaakt. Op die manier kan ook jij concreet in de praktijk aan de slag, doe je je eerste ervaringen op én lever je een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van je team. In de 1-op-1 gesprekken help ik je hoe je dit bij je huidige leidinggevende verkocht krijgt ☺

Als afdelingshoofd heb je sowieso verschillende rollen, waaronder lid van het MT en leider van je afdeling/ team. Waar het MD traject vooral gaat over het MT en hoe jij daarin opereert/ hoe jullie als team samenwerken, gaat deze training volledig in op je rol als leider van je afdeling of team. Herken je misschien dat je na een mooie MD dag weer terugkomt op je afdeling en binnen een uur bent opgeslokt door alle acties, ad hoc vragen en acute problemen binnen je team? Dat is juist waarom ik je aanraad om beide trainingen naast elkaar te doen. Zodat je beide rollen op elkaar afstemt en gelijktijdig kunt versterken

Goede voorbereiding is meer dan het halve werk! En dat geldt zeker ook voor deze training. Op het moment dat je ervoor kiest om deze training te gaan volgen, zijn er twee dingen heel belangrijk. A: dat je deze belangrijke stap in de ontwikkeling van je leiderschap viert ☺ en B: dat je vanaf de startdatum minimaal 1 dagdeel in je agenda reserveert voor het uitwerken van de stof en het maken van de opdrachten.

Als je jezelf in deze uitspraak herkent, dan is dat juist een reden om de training te doen! Een inspirerend leider bepaalt namelijk zélf waar hij zijn tijd aan besteed en wordt dus niet meer geleefd door de waan van de dag. En ja, het kost je in het begin even wat extra tijd. Maar het gaat je al heel snel ook veel tijd opleveren. Zo leer ik je bijvoorbeeld hoe je zeker 50% tijd kunt besparen op het voeren van je functionerings- en beoordelingsgesprekken en je tegelijkertijd méér resultaten boekt. Wil jij weten hoe je tijd wint in je drukken agenda? Schrijf je dan vandaag nog in!

Kijk, het liefst heb ik jullie dan natuurlijk beiden in de training ☺. Maar ook ik snap dat dit niet altijd realistisch is. En nee, het is geen probleem. Ik ga je in de training leren hoe je een inspirerend leider wordt. En dat heeft eerlijk gezegd maar weinig met je positie in de organisatie te maken.

Reviews

Eigenlijk is het heel simpel: Ik doe wat Jeanette mij geleerd heeft en dat werkt!

Stanley van Hezik, netwerkmanager, gemeente Vijfheerenlanden

De training heeft me veel nieuwe inzichten en ideeën gegeven én k heb de tools erbij gekregen om zelf de volgende stap te gaan zetten. Ik voel me hier erg gesterkt in. Ik heb nu een gereedschapskist waar theorie, praktijk en inzichten inzitten waar ik echt iets aan heb. 

Mike Lucacevich, omgevingsmanager, Benk Projects Civiel

Scroll naar boven